Processos de coaching2019-10-27T07:22:59+00:00

Processos de Coaching

Què és el coaching?

És un procés d’acompanyament en el que el/la coach acompanya a una persona a prendre consciència de quina és la seva situació actual, a definir quina és la seva situació desitjada i a treballar la mentalitat, corporalitat i emocionalitat necessàries per emprendre les accions que l’ajudin a aconseguir els seus reptes i objectius.

Com és una sessió?

Una sessió de coaching dura aproximadament entre 60 i 90 minuts i consta d’aquestes fases:

Punt de partida. El/la coachee (persona que és acompanyada pel coach) explica quina és la situació actual en la que es troba.

Estat desitjat. El/la coachee defineix quin és l’objectiu que vol aconseguir.

Exploració i aprenentatge. Coach i coachee iniciem una fase d’exploració per esbrinar quines creences limitants estan bloquejant al coachee, quins recursos té al seu abast, quina corporalitat i emocionalitat li serien d’ajuda per aconseguir l’objectiu que s’ha plantejat, com està sent el seu diàleg intern…

Compromís i plà d’acció. Coach i coachee dissenyem un plà d’acció que permeti al coachee aconseguir l’objectiu establert. Per finalitzar revisem el compromís envers el plà d’acció.

Quins tipus d’objectiu puc treballar?

Podem treballar qualsevol tipus d’objectiu, ja siguin de caire personal i/o laboral. Alguns exemples del que podem treballar habitualment a les nostres sessions:

 • Estic desmotivat/da. Vull dotar de propòsit i sentit a la meva vida

 • Vull fer un canvi laboral i vull saber per on començar.

 • Vull millorar la meva relació amb la parella, company/a de feina…

 • Vull millorar la meva gestió emocional

 • Vull gaudir de parlar en públic

 • M’agradaria gestionar millor el meu temps

 • Vull aprendre a conciliar la meva vida personal i laboral

 • Vull sentir-me valorat/da

 • Vull aprendre a dir que “no”

Vols iniciar un procés de coaching amb nosaltres?

Preguntes freqüents

Un dels dubtes més habituals que ens plantegen és quin és el paper del coach i la diferència que hi ha respecte altres professionals:

 • No som psicòlogues. La psicologia treballa sobre problemes i a passat mentre que el coaching treballa sobre objectius i a futur. Des del coaching no podem tractar patologies (en aquest cas caldria derivar la persona a un altre perfil professional) treballem sobre els reptes que ens plantegen les persones a qui acompanyem.
 • No som mentors/es. No donem consells ni recomanacions. Escoltem, fem preguntes, qüestionem a la persona que tenim davant, li mostrem allò que ens crida l’atenció del seu discurs, corporalitat, emocionalitat,… l’acompanyem a que sigui ella mateixa la que trobi les seves pròpies respostes i aprenentatges

Si fa temps que intentes aconseguir un objectiu i encara no te n’has ensortit un procés de coaching et pot ajudar a detectar què és el que t’està bloquejant, redefinir si cal el teu objectiu i dissenyar un plà d’acció que t’ajudi a aconseguir-lo.

Depen. Cada procés és diferent. Hi ha processos que amb 3 sessions es donen per acabats i d’altres que es poden allargar fins a 10 o 12.

Sigui com sigui és poc habitual que un procés s’allargui més de 12-15 sessions. En aquest cas hauriem de revisar de nou l’objectiu, veure què ens està impedint finalitzar el procés i valorar conjuntament què necessitem canviar per tal de finalitzar-lo amb èxit.

Ens adaptem a les teves necessitats i disponibilitat.

Sessions presencials: Podem fer les sessions a les nostres sales o desplaçar-nos a on tu prefereixis. És important que et sentis en un entorn segur i en confiança per a que puguis expressar-te amb total llibertat i tranquilitat.

Sessions online: Si no tens disponibilitat o si prefereixes fer les sessions online podem connectar-nos via Skype o qualsevol altre tipu de plataforma per tal de dur a terme les sessions a distància.